Mijn schadeauto verpanden

Heb je een ongelukje gehad met je auto? Dan ben je niet blij omdat je bent geschrokken. Meestal loopt het goed af en raken de betrokkenen niet gewond. Dat is het belangrijkste. Daarnaast zit je nog wel met materiele schade.  Heeft de verzekeringsmaatschappij dit verwerkt. Dan wordt de vraag gesteld wat je ermee wil.

Je kan deze schadeauto zelf verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats. Of je laat deze stap over aan de verzekeringsmaatschappij. Je ontvangt dan geld ervoor terug. Je kan beter dan kiezen dat je zelf de auto verkoopt en ervoor een betere prijs krijgt. Hiervoor kiezen over het algemeen niet veel mensen. Omdat ze denken dat je auto alleen bij de sloop kwijt kunt. Maar dat is niet waar omdat het elders wel kan. Je kan dus beter gaan kijken bij bedrijven die dat wel doen.

Deze kunnen een betere prijs bieden omdat ze hiervoor goede kopers vinden. Deze bevinden zich meestal in de export. Daar kunnen auto’s met blikschade snel weer worden opgeknapt. Het gaat natuurlijk om kosten van reparatie. Omdat een auto daar niet snel total loss wordt verklaard. In het buitenland kunnen deze auto’s dan weer rijden.

Daarom geven bijvoorbeeld auto opkopers je vaak meer mogelijkheden. Ze bieden ook aan je schadeauto te verpanden. Hiermee kun je binnen een korte tijd geld voor je auto geld ontvangen. Het voordeel hiervan is dat je deze niet meteen hoeft te verkopen. Je ontvangt direct geld en het blijft jouw bezit. Kijk ook eens verder online voor meer informatie.